Som ni kanske har märkt har jag en hel del bloggar, jag tyckte att det var mest praktiskt så. Men i ett försök att skapa mer reda i oredan har jag nu gjort en till http://gunilladeluxe.blogspot.com. Så ni som är mer allmänt intresserade av att läsa om mitt inte så intressanta liv så finns nu denna nya ”samlingssida”. Ni som gillar inriktningarna och bara är nyfikna på symönster, hattar osv. kan självklart fortfarande titta in på bara den sidan ni är intresserade av. Nu drar jag igång och bara framtiden kan utvisa hur detta kommer gå.

Eder Nilla

tisdag 8 september 2009

tips!!

Om ni har problem med att frisyren börjar "glida ur" efter ett tag, så rekomenderar jag att man bygger den på en eller flera ganska hårt åtdragna hårtoffsar, då har man något att fästa hårnålarna i och de glider inte ur.
ungefär samma teknik som "twist-around-your-fingers-and-attached-with-a-bobbypin-hair-do" här har däremot lockarna lagts ner och spridit ut sig mer..
lockar med boll.
Att "bollen" blev så bra som den blev var ren tur även för mig, hur mycket jag än övar så vill den inte lägga sig sådär när jag vill... men ibland så =)
Det funkar definitivt med långt hår, allt beror ju på hur van man är att sätta upp sitt eget hår, men är det väldigt långt så kan man ju ”trassla in sig” i det… vilket jag ofta gjorde i början, jag har långt men ganska tunt hår.

Nästan alla frisyrer jag gör börjar med en vanlig hästsvans, det är en jätte bra grund för att frisyren ska sitta kvar, speciellt om man har långt hår.
- På den här tiden hade jag ingen lugg, så jag började med att separera det håret som vi kan kalla luggen, här får man prova sig fram hur mycket hår man vill ha att göra lockar av.
- Sen börjar man från roten vid luggen och snurrar håret 1 (eller 2) varv runt fingra och fäster med en hårnål, sedan fortsätter man och snurrar håret runt fingrarna och fäster nästa lock bakom den första.
- När man gör ”bollen” kan man behöva spraya håret lite innan så den håller ihop. Sen håller man allt hår uppåt, eller snett uppåt och fäster med hårnålar.
- Sedan lägger man håret i motsatt riktning och viker in topparna och fäster med hårnålar.

Har tyvärr inte tid att fixa bilder nu, men hoppas att jag ska få till lite mer såna i framtiden, är ju sällan man har någon hand över att fota med när man sätter upp håret på sig själv.

slut på hårpsydnader??

Eller bara ingen som går i färg med kläderna?? vik ett band några gånger och fäst med hårspänne eller hårnål, taa daaa!!
"misslyckade" victory curls kan förvandlas till en "busig" lockig uppsättning. (har tyvärr ingen bild framifrån)
Här var en trevlig vardagsfrisyr innan jag klippte lugg. Håret är flätat och "luggen" tar sig i lockat bakåt.. kräver ganska långt hår.

"twist-around-your-fingers-and-attached-with-a-bobbypin-hair-do"

Har inge vidare bra bilder på den här frisyren, men den är grymm och man kan även (om det behövs) sova med den och vara nästan lika snygg dagen efter. Man börjar med att sätt upp håret i en vanlig toffs, förslagsvis ungefär där man vill ha sina lockar, på båda bilderna är frisyren gjord i "boll-form" men det går lika bra att placera lockarna exempelvis neråt nacken för en lite "lugnare" frisyr, eller som jag ofta gjorde förut, som en "rand" över hela huvudet vilket gav en skön lite rock/punk känsla.
Sen är det bara att ta en hårslinga i taget och snurra runt fingrarna och fästa med en hårnål. Vill man ha en frisyr som verkligen sitter (eller om man har problem att få håret att stanna som man vill) kan man spraya varje hårslinga lätt innan man rullar ihop den.

Det går åt många hårnålar och glöm inte att alltid avsluta med hårspray!

kram och puss så länge.

ps. den här frisyren passar även bra för dig med tunt inte så långt hår (som tjejen på den undre bilden) det man bör tänka på om man har tunt hår är att ta lite hår i taget och spraya varje slinga så att man får många lockar, vilket skapar en illusion av att man har mycket hår.
Här är en variant av frisyren.
Och såhär kan håret se ut när man har tagit ur den: